Obchod zdraví Obchod kosmetiky
Úvodní stránka   |   Přidat k oblíbeným   |   Kontakt   |   E-mail
v tašce máte: 0 ks
za: 0 Kč
prohlédnout tašku >>

    Imunita
Bioaktivní Marin Plus 60 tbl

Bioaktivní Marin Plus 60 tbl


Výrobce: Pharma Nord Praha s.r.o., Pražská 387, 250 70 Odolena Voda

Čistý, koncentrovaný a obohacený rybí tuk!


Doporučená cena: 444.00 Kč

Vaše cena: 424.00 Kč


Počet kusů:


Tisk stránky | Doporučit známému


Specifikace

S volnými mastnými kyselinami, které mají o 50 % lepší vstřebatelnost.
Koncentrovaný výtažek z rybího tuku obsahující 65 % omega-3 mastných kyselin.
Kombinován s vitaminem B12 a kyselinou listovou, která podporuje normální metabolizmus homocysteinu.
Výtažek z rybího tuku je důkladně vyčištěn od pesticidů, težkých kovů, dioxinů a dalších toxických látek.
Přípravek s rybím tukem, který splňuje a dokonce i překračuje všechny regulační požadavky EU týkající se čistoty preparátu.
Měkká želatinová tobolka, která se snadno polyká.
Vyrobeno v Dánsku pod přísnou farmaceutickou kontrolou.
Vědecky zdokumentováno.

Bioaktivní Marin Plus
Účinné látky: v 1 kapsli: ve 100 gramech: referenční hodnota příjmu:
rybí tuk ve formě volných
mastných kyselin 500 mg 69,0 g není stanovena
- z toho:
EPA 185 mg 25,5 g není stanovena
DHA 115 mg 15,9 g není stanovena
listová kyselina 100 µg 14,4 mg 50 %
vitamin B12 1 µg 144 µg 40 %

Výživová hodnota: v 1 kapsli: ve 4 kapslích:
energetická hodnota 21,3 kJ/5,1 kcal 85,2 kJ/20,4 kcal
bílkoviny 129 mg 516 mg
sacharidy 32 mg 128 mg
tuky 500 mg 2000 mg
- z toho:
nasycené mastné kyseliny 15 mg 60 mg
nenasycené mastné kyseliny 485 mg 1940 mg
- z toho:
mononenasycené mastné kyseliny 79 mg 316 mg
polynenasycené mastné kyseliny 406 mg 1624 mg
Produktová informace
Doporučená dávka:
Dospělí 1-4 kapsle denně, děti od 12 let 2 kapsle denně, děti od 3 let 1 kapsle denně.
Nepřekračujte doporučenou denní dávku.

Přípravek mohou užívat těhotné a kojící ženy. Kapsle polykat celé, během jídla.
Není určeno dětem do 3 let.

Doplňky stravy nejsou určeny jako náhrada pestré stravy a zdravého životního stylu.

Vhodné kombinovat s přípravkem Bioaktivní Selen+Zinek.

Hmotnost obsahu: 60 kapslí = 43,5 g (± 7,5 %)

Složení:
Aktivní látka: rybí tuk (ve formě volných mastných kyselin), obal kapsle: želatina, zvlhčující látka: glycerol (E 422), zahušťovadlo: oxid křemičitý (E 551), zvlhčující látka: purifikovaná voda, barvivo: amoniakový karamel (E 150c), vitaminy: kyselina pteroylmonoglutamová (kyselina listová), kyanokobalamin (vitamin B12).

Uskladnění:
Uchovávejte při pokojové teplotě (15-25 °C) mimo dosah přímého slunečního světla.
Ukládejte mimo dosah dětí!
Doba minimální trvanlivosti je uvedena na spodní straně obalu.

Bioaktivní Marin Plus
Bioaktivní Marin Plus jsou měkké želatinové kapsle obsahující 500 mg rybího tuku, z toho je 185 mg EPA, 115 mg DHA a 25 mg dalších omega-3 mastných kyselin. Omega-3 se v tomto přípravku nacházejí převážně ve formě snadno vstřebatelných volných mastných kyselin. Výtažek z rybího tuku je koncentrovaný, takže získáte poměrně velké množství omega-3 v relativně malé kapsli, a je vysoce rafinovaný, tedy je speciálním procesem vyčištěn a splňuje a dokonce i překračuje všechny regulační požadavky EU týkající se čistoty preparátu. Bioaktivní Marin Plus se kapsluje v prostředí bez kyslíku a má extrémně nízkou hodnotu peroxidu, protože olej je účinně chráněn před oxidací. Přípravek je obohacen o dva vitaminy skupiny B - kyselinu listovou a vitamin B12, které přispívají k normálnímu metabolizmu homocysteinu.

Volné mastné kyseliny v přípravku Bioaktivní Marin Plus
Omega-3 mastné kyseliny se přirozeně vyskytují ve formě triglyceridů, které musejí být nejdříve rozštěpeny a rozloženy na takzvané volné mastné kyseliny, předtím než je trávicí trakt schopen tyto látky vstřebat. Tento proces je umožněn díky trávicímu enzymu lipáza. Bioaktivní Marin Plus obsahuje omega-3 ve formě volných mastných kyselin, které již byly rozštěpeny a které mohou být rovnou vstřebány. Výhodou tohoto typu omega-3 mastných kyselin je to, že účinné látky mohou být přímo vstřebány dokonce i v organizmu osob, které mají zhoršenou funkci enzymu pro správné štěpení a vstřebávání tuků.

Přirozeným důsledkem obsahu volných mastných kyselin je to, že kyseliny mohou při žvýkání kapsle způsobit pocit pálení na jazyku. Proto se doporučuje kapsli spolknout celou. Volné mastné kyseliny a přidané vitaminy skupiny B mohou rovněž být příčinou zápachu rybího tuku, přestože se jedná o čerstvý a čistý výtažek.

Bioaktivní Marin Plus je vhodný doplněk stravy pro všechny, kteří z různých důvodů nejedí ryby v množství doporučovaném zdravotnickými organizacemi, a také pro osoby, které potřebují užívat extra čistý a lehce vstřebatelný výtažek z rybího tuku.

Co znamená „Plus”?
Kromě omega-3 mastných kyselin obsahuje Bioaktivní Marin Plus kyselinu listovou a vitamin B12. Oba dva tyto vitaminy podporují účinek omega-3 mastných kyselin tím, že přispívají k normálnímu metabolizmu homocysteinu. Kyselina listová navíc přispívá k normální činnosti imunitního systému, psychické činnosti a krvetvorbě. Rovněž se podílí na procesu dělení buněk a podporuje normální růst zárodečných tkání během těhotenství.

Co jsou omega-3 mastné kyseliny?
Omega-3 mastné kyseliny je skupina esenciálních, polynenasycených mastných kyselin, které se nacházejí především v rybách, jmenovitě v tučných rybách jako sleď, losos či makrela. Dvě nejdůležitější omega-3 mastné kyseliny jsou kyselina eikosapentaenová (EPA) a kyselina dokosahexaenová (DHA).

Na konci 70. let 20. století demonstrovali dva dánští lékáři, Bang a Dyerberg, proč se grónští Eskymáci, živící se velkým množstvím ryb a masem mořských savců, těší lepšímu zdraví než dánské obyvatelstvo.* Pokud nejíte ryby, může být pro vás výhodné užívat doplněk stravy s omega-3 mastnými kyselinami, abyste si zajistili dostatečný příjem těchto prospěšných látek. Ideální vlastně je, když strava obsahuje správný poměr mezi omega-3 a omega-6 (skupina mastných kyselin nacházejících se v rostlinách). Podle vědců je ideální přijímat omega-3 a omega-6 v poměru 1:4.

* Bang HO, et al. Acta Med Scand 1976;200:69-73.
Dyerberg J, et al. Lancet 1978 Jul 15;2(8081):117-9


Prospívá srdci, mozku a zraku
EPA a DHA mají několik prospěšných účinků. Například užívání 200 mg DHA denně přispívá k normálnímu vývoji mozku a oční tkáně plodu (u těhotných žen) a kojených dětí. Denní užívání 250 mg DHA přispívá u dospělých osob k péči o normální činnost mozku a zraku, 250 mg DHA a EPA denně pomáhá k normální činnosti srdce.

Výše uvedená množství odpovídají dvěma (200 mg) či třem (300 mg) kapslím přípravku Bioaktivní Marin Plus denně.

Proč volné mastné kyseliny?
Aby se rybí tuk mohl vstřebat, musí být nejprve přeměněn na volné mastné kyseliny. Tato přeměna vede k určité ztrátě mastných kyselin. Pokud užíváte rybí tuk ve formě volných mastných kyselin, máte zaručenou lepší vstřebatelnost až o 50 %. Díky tomu můžete dosáhnout stejného účinku s menším počtem kapslí.

Dobré pro srdce a krevní cévy, pro zdravou hladinu cholesterolu a ohebné klouby.
(2006) www.obchod-zdravi.cz