Obchod zdraví Obchod kosmetiky
Úvodní stránka   |   Přidat k oblíbeným   |   Kontakt   |   E-mail
v tašce máte: 0 ks
za: 0 Kč
prohlédnout tašku >>

    Sušené plody
Allnature Goji sušené plody 500 g

Allnature Goji sušené plody 500 g


Výrobce: Allnature, s.r.o., Březhradská 143, 503 32 Hradec Králové

Kustovnice čínská Goji patří mezi klenoty tradiční čínské medicíny. Harmonizuje činnost jater a ledvin, posiluje obranyschopnost a imunitu organismu, snižuje krevní tlak.


Doporučená cena: 259.00 Kč

Vaše cena: 203.00 Kč

Ušetříte: 22 %


Počet kusů:


Tisk stránky | Doporučit známému


Specifikace

Kustovnice čínská Goji patří mezi klenoty tradiční čínské medicíny. Příznivě harmonizuje činnost jater a ledvin; uvolňuje energetické blokády v jaterních a ledvinových meridiánech.

Výrazně posiluje obranyschopnost a imunitu organismu. Zlepšuje krvetvorbu a má vliv na snižování krevního tlaku. Zvlhčuje plíce, čímž působí proti astmatu a některým druhům alergií. Je vhodná při nadměrném užívání alkoholu. Podporuje sexuální funkce. Může omezit rozšiřování lupénky a dalších kožních onemocnění. Posiluje zrak, uklidňuje podrážděné oči a zlepšuje ostrost vidění.

Kustovnice čínská, známá také jako goji [godži] nebo pod latinským názvem lycium chinese se používá v celé Číně staletí jako omlazující ovoce. Vzhledem se nápadně podobá šípku, sušená pak vypadá jako větší červené borůvky.Chuť plodů je však sladší než šípek a bez kyselého dozvuku. V tradiční čínské medicíně i mezi obyčejnými Čínany je považován za naprosto nepostradatelný potravinový doplněk. Je znám svou mnohostrannou prospěšností na lidský organizmus, a to jak v mladém, tak i pokročilém věku, přičemž nejsou známy žádné negativní vedlejší účinky.

Kustovnice čínská Goji obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek, například velké množství betakarotenu, vitamín C, B1 a B2, aktivní polysacharidy, důležité aminokyseliny včetně esenciálních aminokyselin a mnoho důležitých stopových prvků (např. zinek, selen, železo, vápník atd.).

Co je to Goji?
Goji (godži) rostou v úrodné půdě himalájských podhůří na středně velikých keřích. V těchto oblastech, kde jsou Goji běžnou součástí jídelníčku, najdeme obyvatelstvo s nejdelším průměrným věkem na Zemi. Tradiční čínská medicína od nepaměti považuje Goji za léčivou potravinu podporující dlouhověkost, vitalitu a sexuální potenci.

Ovoce plné vitamínů a antioxidantů.
Obsahují vitamíny C, B1, B2, B6 a E. Musíme zmínit také protizánětlivý činitel betasisterol. Tento rostlinný sterol se dnes využívá při podpůrné léčbě zvýšené hladiny cholesterolu, dále při problémech s prostatou a má také protizánětlivý účinek. Naprosto unikátní pro Goji je pak skupina lycium polysacharidů. To jsou výjimečně silné antioxidanty, tedy látky, které neutralizují volné radikály. Tím pomáhají zabraňovat poškození buněk a stárnutí organismu.

Goji je čistá potravina.
Protože při kontaktu čerstvých Goji s pokožkou dochází k oxidaci a jejich zčernání, jsou při sklizni lehce setřeseny na plachty a poté usušeny v polostínu, dokud neztratí většinu vody. Celý proces pěstování a zpracování je velice šetrný a striktně se vyhýbá umělému dosoušení a jakémukoliv použití chemikálií. Tím je dosaženo maximální „živosti“ sušených plodů a tedy zachování jejich nejvyšší možné nutriční hodnoty.

Proč jíst Goji?
- Goji se mohou přímo konzumovat, nejsou sířené ani jinak upravované.
- Jsou šetrně sušené, a proto neztrácejí svoje výživné hodnoty.
- Jejich chuť je příjemně sladko-kyselá, podobná sušeným brusinkám, jablkům a šípkům.

Pokud chcete, aby plody více změkly, nechejte je chvíli nasáknout ve vodě nebo vlažném čaji. Mohou se také použít jako rozinky při přípravě sladkých jídel.

Z nutričního hlediska jsou Goji dost možná tím nejhodnotnějším ovocem na planetě! Obsahují 18 druhů aminokyselin, včetně všech osmi esenciálních (např. tryptofan či isoleucin), až 21 stopových prvků (jmenujme například zinek, železo, měď, vápník, germanium, selen a fosfor), jsou jedním z nejbohatších zdrojů karotenoidů ze všech známých plodů na Zemi (což naznačuje už jejich jasně červená barva).
Co se týče beta-karotenu, jsou Goji vydatnější než mrkev. Dále obsahují vitamíny C, B1, B2, B6 a E. Musíme zmínit také beta-sitosterol. Tento rostlinný sterol se dnes využívá při podpůrné léčbě zvýšené hladiny cholesterolu, dále při problémech s prostatou a má také protizánětlivý účinek.

Naprosto unikátní pro Goji je pak skupina lycium polysacharidů. To jsou výjimečně silné antioxidanty, tedy látky, které neutralizují volné radikály.* Tím pomáhají zabraňovat poškození buněk a stárnutí organismu. (*volné radikály vznikají např. jako vedlejší produkt dýchání a jsou dnes považovány za hlavní příčinu stárnutí a degenerace organismu)

Goji se konzumují samotné jako mimořádně zdravá svačinka nebo se přidávájí do cereálních směsí a jogurtu. Skvělé je také přidávat goji do ovocných koktejlů a šejků, jejichž základem může být třeba super výživné konopné mléko. Čínskou specialitou je příprava čaje z Goji, podobně jako to my děláme s šípky. Goji lze přitom sníst i po vyluhování. Odborníci tvrdí, že pro dosažení blahodárných účinků stačí konzumovat asi 30 gramů denně (malá hrst).

Složení:
sušené plody Kustovnice čínské
Alergeny: může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu, skořápkových plodů a oxidu siřičitého (méně nebo rovno 30 ppm).

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1440 kJ/344 kcal
Tuky 1,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 57,8 g
z toho cukry 36,3 g
Bílkoviny 12,1 g
Sůl 0,075 g

Skladování:
Skladujte v suchu a chladu při teplotách do 20 st. Celsia a maximální vlhkosti 60%. Nevystavovat přímým slunečním paprskům. Bez konzervačních látek.
(2006) www.obchod-zdravi.cz